Top 10 strande

Gran Canaria har mange strande, der er fantastiske på hver deres måde. Bystrande, menneskeskabte strande, afsides naturstrande og ja endda ørkenstrande. På denne top 10 er der blevet plads strande fra de fleste kategorier, og så er det ellers bare om at finde sin personlige favorit.

Maspalomas

Nr. 1: Playa de Maspalomas
Når Gran Canarias bedste strand skal kåres, så er det svært at komme udenom Playa de Maspalomas på sydspidsen af Gran Canaria. Bag den store brede sandstrand ligger et ørkenområde, der gør stranden helt unik. For børnefamilierne er området ved fyrtårnet Faro de Maspalomas det bedste.

Playa de Amadores

Nr. 2: Playa de Amadores
Den flotte strand Playa de Amadores ligger ved den meget populære ferieby Puerto Rico. Stranden er kunstigt anlagt, men det gør den ikke mindre imponerende. Det hvide sand er importeret fra Caribien, og det er dette lyse sand, der giver vandet sine nærmest tropiske turkise nuancer. Stranden er børnevenlig og har et kæmpe udvalg af restauranter, caféer og barer.

Güigüi

Nr. 3: Güigüi
Güigüi er den mest legendariske naturstrand på Gran Canaria. Bag det finkornede lavasand rejser de imponerende klipper sig næsten lodret op. Det kræver en vandretur på ca. 3 timer for at komme frem til stranden, men til gengæld kan man være heldig at have den for sig selv. Det er tilladt at tage badetøjet af på Güigüi.

Anfi del Mar

Nr. 4: Anfi del Mar
Anfi del Mar er endnu en menneskeskabt strand. Det helt lyse sand er hentet på Bahamas, og sammen med det turkise vand ser stranden også næsten helt tropisk ud. Stranden ligger ved det kæmpestore timeshare anlæg Anfi del Mar, men den er åben for alle. Det lave og rolige vand gør stranden til den mest børnevenlige på Gran Canaria, perfekt til de helt små.

Playa de Las Canteras
Playa de Las Canteras

Nr. 5: Las Canteras
Las Canteras er den største strand i hovedstaden Las Palmas. En fantastisk bystrand med masser af plads, en livlig strandpromenade og så storbyen lige bagved. Et stykke ude i vandet ligger revet La Barra, der beskytter stranden mod bølger, og samtidig er en oplagt mulighed for snorkling. En bystrand i international topklasse!

Playa de Melenara Gran Canaria

Nr. 6: Playa de Melenara
Playa de Melenara er en mindre kendt strand på østkysten af Gran Canaria. En stor flot sandstrand, der ligger ved den forholdsvis lille by Melenara. Der er et godt udvalg af restauranter, caféer og barer ved stranden, men alligevel er langt de fleste gæster fra lokalområdet. Et godt tip til en stor livlig strand uden alt for mange turister.

Puerto de Mogan strand

Nr. 7: Puerto Mogan
Endnu en menneskeskabt strand med gyldent sand fra Sahara. Stranden i Puerto Mogan har form som en halvcirkel, og ligger godt beskyttet bag lystbådehavnen og en ekstra mole. Bag stranden er der mange gode restauranter og caféer, og Gran Canarias flotteste bydel ligger kun et par minutters gang væk fra stranden.

Sardina del Norte

Nr. 8: Playa de Sardina del Norte
Den lille fiskerlandsby Sardina del Norte ligger i det nordvestlige Gran Canaria. Den hyggelige lille sandstrand er næsten et ”hemmeligt tip”, da stranden fortrinsvis besøges af lokale indbyggere. Fra den stille strand er der udsigt til byens farverige huse, og i øvrigt er byen kendt for sine gode fiskerestauranter.

Puerto Rico

Nr. 9: Puerto Rico
Puerto Rico er en af de mest populære feriebyer på Gran Canaria, ikke mindst på grund af den store flotte sandstrand. Det var en af de første menneskeskabte strande på øen, og den børnevenlige strand ligger godt beskyttet bag lystbådehavnen. Der er mange spisesteder, alverdens vandsport og diverse sejlture.

Puerto de Las Nieves strand

Nr. 10: Puerto de Las Nieves
Denne top 10 indeholder også en helt speciel stenstrand, nemlig bystranden i Puerto de Las Nieves. Fra stranden er der en flot udsigt til de hvidkalkede huse og de høje bjerge. Bag stranden ligger der flere gode restauranter med friskfanget fisk på menuen. Et godt sted at gøre stop på udflugten i lejebilen.

Back to top button