Kort over Gran Canaria

Gran Canaria er en spansk ø i det kanariske øhav i Atlanterhavet. Et kig på kortet afslører hurtigt, at Gran Canaria rent geografisk tilhører Afrika. Der er kun 200 km til den afrikanske vestkyst, mens der er 1.250 km til det spanske fastland.

Gran Canaria er den næststørste af De Kanariske Øer. Den største er Tenerife, mens de øvrige øer er Lanzarote, La Palma, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro og fem mindre øer.

Bravo Tours: Mere end 40 hoteller på Gran Canaria - se rejserne her.

Gran Canaria kort

Som kortet viser, så er Gran Canaria næsten helt rund. Øens diameter er de fleste steder 45-50 km, og det samlede areal er 1,560 km². Til sammenligning er Tenerifes areal 2.034 km².

Hovedstaden på Gran Canaria er Las Palmas, som ses i det nordøstlige hjørne af ovenstående kort. I Las Palmas bor lidt under halvdelen af øens ca. 850.000 indbyggere, mens Telde lidt syd for hovedstaden er den næststørste by.

De populære feriebyer ligger på sydkysten. Flere af byerne er gennem årene vokset sammen, for eksempel Playa del Ingles, Maspalomas og San Agustin nederst på kortet. Men også Arguineguin og Patavalaca er blevet til én stor by. Den nyeste ferieby på sydkysten er Playa Taurito, hvor der udelukkende bor turister.

Roque Nublo
Roque Nublo

Gran Canaria er en vulkanø og derfor meget bjergrig. Bjergene er især koncentreret omkring øens midte, og i 1.956 meters højde ligger det højeste punkt Morro de La Agujereada. Sjovt nok troede man længe, at det højeste punkt var Pico de las Nieves, men det er 7 meter lavere. Den mest berømte klippe er Roque Nublo, som er øens 3. højeste punkt (er markeret på vores kort).

Cruz de Tejeda
Cruz de Tejeda

Næsten på midten af Gran Canaria ligger den meget charmerende bjerglandsby Tejeda. Helt på midten er det dog ikke, for øens midte er nemlig markeret med korset Cruz de Tejeda ca. 2 km nordøst for Tejeda. Andre hyggelige bjerglandsbyer er bl.a. Arucas, Firgas og Teror. Alle er med på kortet.

Maspalomas ørkenen
Maspalomas ørkenen

Gran Canarias største naturattraktion er Maspalomas ørkenen helt nede på sydspidsen af øen. En 400 hektarer stor ørken, der i 1994 blev et naturreservat. Se mange andre attraktioner her.

Back to top button