Arucas

Landsbyen Arucas ligger lidt vest for Las Palmas. Arucas’ vartegn er den flotte katedral Iglesia de San Juan Bautista. Når man nærmer sig byen, så virker den 60 meter høje kirke meget stor i forhold til landsbyens størrelse.

Bygningen af kirken blev påbegyndt i 1909, men den blev officielt først færdig i 1977. Mange mener, at der er tale om en kopi af Catedral de la Sagrada Familia i Barcelona, som blev designet af Gaudi. En kopi er det naturligvis ikke, men der er unægteligt mange lighedspunkter med Gaudi’s mesterværk i Barcelona.

Arucas Gran Canaria

Byen inviterer til en vandretur i de flotte omgivelser. Omkring Plaza de la Constitucion ligger der flere flotte bygninger, herunder byens rådhus. Du finder også flere flotte offentlige haver/parker og det mindre museum Museo municipal de Arucas.

Det er dog ikke kun for at kigge på kirker og flot arkitektur, at turisterne strømmer til Arucas. I byen ligger nemlig også en yderst populær romfabrik, der producerer ikke mindre end 3,5 millioner liter rum og likører. Mest kendt er fabrikken for rommen Ron Areucas.

Arucas café

Efter diverse prøvesmagninger kan man på museet Museo Ron Arehucas lære meget mere om romproduktion op gennem tiderne og i fabrikkens butik kan man købe produkterne til gode priser.

Hvert år den 24. juni er der fest i Arucas. Her fejrer byen deres beskyttende helgen San Juan Bautista, og denne dag er Arucas en helt speciel oplevelse. Det er byen også i februar/marts, når det årlige karneval fejres i gaderne.

Har I lyst til at besøge andre interessante landsbyer på Gran Canaria, så anbefaler vi et besøg i Teror, Firgas, Tejeda eller Galdar. De to førstnævnte ligger ikke langt fra Arucas, og alle tre kan besøges på én dag.


Med Bravo Tours til Gran Canaria
Bliv inspireret til din næste rejse


Kort over Arucas
Den imponerende katedral Iglesia de San Juan Bautista er markeret med et kors på kortet. Lige til højre for katedralen ligger en stor parkeringsplads, og det er et godt sted at parkere lejebilen.

Andre sider

Back to top button