Playa de Las Canteras

Las Canteras kortLas Palmas er med sin gamle bydel, rige kulturliv, gode shopping og et bredt udvalg af caféer og restauranter en spændende by, perfekt til en forlænget weekend for to.

Men Las Palmas har faktisk mere at byde på end det.

Med Playa de Las Canteras har Las Palmas en af Kanarieøernes bedste strande, og i manges øjne en af hele Spaniens bedste bystrande. Det er store ord, men Playa de Las Canteras er også en fantastisk strand.

Bravo Tours: Mere end 40 hoteller på Gran Canaria - se rejserne her.

Las Canteras strandpromenade

Stranden
Playa de Las Canteras er en 3 km lang sandstrand i den vestlige del af Las Palmas. En ægte bystrand med masser af butikker, caféer og restauranter bag den meget brede strandpromenade, der løber langs hele stranden. Alene strandpromenaden er et besøg værd, og et godt sted til en frokost.

Den nordligste del af stranden, kaldet Playa Grande, er den mest familievenlige og mest besøgte del af Playa de Las Canteras. Her er der mange sektioner med solsenge, legepladser og roligt badevand uden store bølger. Der er normalt også god plads til boldlege m.m. på stranden.

Playa de Las Canteras

Én af de ting, som gør Playa de Las Canteras helt speciel er det naturlige rev La Barra ca. 200-300 meter ude i vandet. Revet beskytter stranden mod store bølger, og er samtidig vært for et rigt dyreliv. Det er muligt at dykke og snorkle ved revet, men der skal udvises stor forsigtighed – klipperne er skarpe.

I den sydligste tredjedel af stranden, kaldet La Cicer, er der intet rev foran stranden. Det gør denne del af Playa de Las Canteras populær blandt surfere. Der er flere surfskoler tæt på stranden, hvor det er muligt at leje udstyr og blive undervist i at surfe.

Læs også om Las Palmas anden strand, Playa de Las Alcaravaneras.

Las Canteras i Las Palmas
Las Canteras i Las Palmas

Byen Las Palmas
Las Palmas er stor nok til en storbyferie i en forlænget weekend. Den gamle bydel La Vegueta er med sine historiske bygninger spændende at udforske, for eksempel Casa de Colón, Museo Canario og den store flotte katedral Santa Ana. Markedshallen Mercado de Vegueta fra 1863 er også et besøg værd.

I den nye bydel er der mange muligheder for shopping, også i mere eksklusive butikker. Den spanske kæde El Corte Inglés har også et af deres største stormagasiner i Las Palmas. I det imponerende koncerthus Auditorio Alfredo Kraus er der ofte klassiske koncerter, operaforestillinger m.m.

Auditorio Alfredo Kraus
Auditorio Alfredo Kraus

Med Bravo Tours til Gran Canaria
Bliv inspireret til din næste rejse


Playa de Las Canteras på kortet
Øverst på kortet ses den familievenlige del af stranden, Playa Grande. Det naturlige rev La Barra ses tydeligt foran stranden. Nederst på kortet ses strandafsnittet La Cicer, som er populært blandt surfere.

Back to top button