Sardina del Norte strand

Sardina del Norte kortDen lille fiskerby Sardina del Norte ligger i det nordvestlige Gran Canaria tæt på byerne Gáldar og Agaete. Den hurtigste vej fra feriebyerne på sydkysten er motorvejen GC1 til Las Palmas og derfra videre mod Sardina del Norte på motorvej GC2. En tur på lidt over en times tid.

Stranden
Playa de Sardina del Norte er en dejlig strand, der ligger omgivet af flot natur og den farverige fiskerby. Stranden er relativt ukendt, og er tæt på at være et hemmeligt tip.

Sardina del Norte

Den 70-80 meter lange strand er dækket af finkornet, mørkegyldent sand. Vandet er rimeligt lavt, og ligger godt beskyttet mod bølger inde i en bugt. Kommer vinden fra vest er der dog risiko for bølger og understrømme, men ellers er Playa de Sardina del Norte en børnevenlig strand.

Ved havnen ligger der yderligere to strande, begge små. Først kommer Playa del Muelle, som er byens bedst beskyttede strand, men til gengæld er sandet blandet med en del små og store sten. Lidt længere væk ligger stenstranden Playa el Roquete, som nogen foretrækker fordi den ligger helt ugeneret.

Sardina del Norte strand

Bugten ved Sardina del Norte er et af de bedste steder at dykke på Gran Canaria. Det er muligt at komme i vandet fra en stentrappe ved havnen og dykkedybden er forholdsvis lav, så mindre erfarne dykkere kan også være med. Sigtbarheden er fremragende og det samme er dyrelivet i havet og på havbunden.

Sardina del Norte by
Sardina del Nortes historie går langt tilbage, og angiveligt er Christopher Columbus en del af den. Det siges, at han fik repareret roret på sit skib La Pinta i byens lille havn i august 1492.

Sardina del Norte Gran Canaria

I de seneste årtier har fiskerbyen Sardina del Norte udviklet sig til en pæn og farverig by. Generelt er husene i god stand, hvilket skyldes, at en del velhavende familier enten bor eller har et weekendhus i Sardina del Norte. Især de højt placerede huse med udsigt over havet.

Fiskerbådene er her dog stadig, og det samme er de gode restauranter. Her serveres der friskfanget fisk og andre egnsretter fra Gran Canaria til rimelige priser. Prøv for eksempel Restaurante La Cueva, der har borde med flot udsigt over bugten.


Med Bravo Tours til Gran Canaria
Bliv inspireret til din næste rejse


Sardina del Norte kort
Stranden ses Playa de Sardina del Norte ses midt på kortet. Oppe i venstre hjørne ses stenstranden Playa el Roquete. Som det kan ses på kortet strækker byen sig ret langt ind i landet, men det er området ved stranden, der er mest interessant. Omkring 5-6 km mod syd ligger en anden flot by, Puerto de las Nieves.

Back to top button