Roque Nublo

Den gigantiske klippe Roque Nublo er den mest berømte klippe på Gran Canaria, og samtidig det tredjehøjeste punkt på øen. Selve klippen er 67 meter høj, og toppen ligger 1.813 meter over havets overflade. Ifølge geologer blev klippen skabt ved et vulkanudbrud for 4,5 millioner år siden.

På dage med klart vejr er det muligt at se helt over til Teide på Tenerife (se billede nedenfor), der er Spaniens højeste bjerg. Desværre er det ofte skyet på toppen, og Roque Nublo betyder da også noget i retning af klippen i skyerne. Skyerne og vinden gør, at det kan være ret koldt på turens sidste stykke, så husk at tage lange bukser og en trøje med.

Roque Nublo Gran Canaria
Roque Nublo med Teide i baggrunden

De mindre øvede vandrere kan parkere bilen på parkeringspladsen ved La Goleta (vej GC-600), hvorfra der er ca. 1,5 kilometers vandring op til den imponerende klippe. For de fleste kan turen frem og tilbage klares på et par timer, det kommer lidt an på antallet af pauser til at nyde den enestående natur. Det er bedst at komme tidligt, gerne før kl. 10:00, da parkeringspladsen hurtigt bliver fyldt op.

De mere øvede kan starte vandringen i den lille by Ayacata. Fra kirken i Ayacata vandres først af delvist mærkede stier op til La Goleta og derfra videre til Roque Nublo. Sværhedsgraden af de i alt 5-6 kilometers vandring er middel og turen klares på 3-4 timer. Tilbage i Ayacata er der et par restauranter, hvor det er muligt at nyde et velfortjent måltid mad efter turen.

De som har lyst til flere vandreture i den smukke naturpark Nublo Rural Park, kan for eksempel vandre til de mindre klippeformationer Roque del Fraile og La Rana.


Med Bravo Tours til Gran Canaria
Bliv inspireret til din næste rejse


Roque Nublo kort
Parkeringspladsen ved La Goleta ses til højre på kortet. Herfra vandres til Roque Nublo i toppen af kortet. De mere øvede vandrere kan starte vandringen i byen Ayacata nederst på kortet.

Andre sider

Back to top button