Arguineguin

Arguineguin kortArguineguin er den ældste bebyggelse på Gran Canarias sydkyst, men det bærer byen ikke længere præg af. Det var engang en lille fiskerby, men antallet af indbyggere er nu vokset til 3.500 og det primære erhverv er turisme, selvom der stadig er gang i fiskeriet i Arguineguin.

Byen er mest populær blandt nordmænd og her findes blandt andet en norsk skole, en norsk kirke, en norsk læge og et norsk sundhedscenter. Men man finder også en dansk bager (i Ancora centeret), en dansk slagter og flere danskejede restauranter.

Bravo Tours: Mere end 40 hoteller på Gran Canaria - se rejserne her.

Arguineguin by

Et populært hotel i Arguineguin er det flotte tre-stjernede Servatur Green Beach, der ligger lige ud til stranden. Gratis WiFi og parkering. I øvrigt betyder Arguineguin ‘stille vand’ på det sprog som urbefolkningen på Gran Canaria, guancherne, talte for mange hundrede år siden.

Playa de Perchel Arguineguin
Playa de Perchel

Strandene i Arguineguin
Der er flere strande i Arguineguin. Den største (Playa de Perchel) ligger i byens udkant, men naboen er desværre en ret ucharmerende cementfabrik. Bedre er det på den centralt beliggende strand, som er den mest populære strand i Arguineguin.

Arguineguin strand

Der er dog også mulighed for at bade ved en af de kunstigt anlagte sandstrande ved de store hoteller. Disse strande er bedre beskyttet i mod bølger og man behøver ikke være gæst på hotellet for at benytte stranden. Den flotteste af disse er Playa de Costa Alegre.

Playa de Costa Alegre
Playa de Costa Alegre

Restauranter og natteliv
Der er mange restauranter i Arguineguin. I selve byen er mange af restauranter små, og ved havnen serveres der naturligvis meget fisk. Som i de fleste andre feriebyer på Gran Canaria har Arguineguin et center og her ligger der også en del restauranter, caféer og barer.

Nattelivet er ret begrænset i Arguineguin, men der er dog enkelte barer som har åbent ud på natten.

Arguineguin hotel

Arguineguin restaurant

Attraktioner og aktiviteter
Den største attraktion i selve Arguineguin er fiskerihavnen, hvor der er auktion tidligt om morgenen.

Fra havnen går også de populære turbåde til Puerto Rico, hvorfra de sejler videre til Puerto de Mogán. Det er én af grundene til at Arguineguin er en så velbesøgt by.

Det lokale marked i Arguineguin finder sted tirsdag formiddag, og er det største marked på Gran Canaria.


Kort over Arguineguin

Andre sider

Back to top button