Playa de La Laja

Playa de La Laja kortPlaya de La Laja ligger 3 km syd for Las Palmas, hovedstaden på Gran Canaria.

Stranden kan ses fra motorvejen, ikke mindst den 10 meter høje skulptur af den romerske gud Triton. Skulpturen blev opstillet i 2011 i forbindelse med at hele området omkring stranden blev renoveret. Den fine strandpromenade bag stranden løber helt ind til byen, og mange bruger den til en cykeltur eller en lang gåtur.

Stranden
Playa de La Laja er en flot strand, der strækker sig over 1,2 km. Bag strandens fine lavasand ligger motorvejen, men det er bjergene lige bagved, som fanget øjet.

Playa de La Laja - Gran Canaria

Vandet er forholdsvist lavt, men der er ofte bølger. Omkring midt på stranden er der en bølgebryder ude i vandet, og det er der også i den sydlige ende af stranden. Det er derfor bedst at bade de to steder, når der er bølger.

Bølgerne gør naturligvis Playa de La Laja populær blandt surfere. Surferne samles som regel ved det sted som kaldes Pico de La Laja. Lige nord for stranden ligger Piscinas Naturales, og kaldet Piscinas de La Laja. Det er tre bassiner med havvand, der er hugget ned i klipperne. Dybden er fra 0,7 til 1,4 meter.

Der er ingen faciliteter på stranden, men i sommermånederne overvåges den af livreddere. Det er nemlig på det tidspunkt, at stranden til tider fyldes op af fortrinsvis indbyggere fra Las Palmas. Der er parkeringspladser i begge ender af stranden.

Playa de La Laja strand

Feriebyer i nærheden
Gran Canarias hovedstad Las Palmas ligger nogle kilometer nord for stranden. Her er der mange hoteller, men de fleste hotelgæster benytter dog strandene Playa de las Canteras og Playa de Las Alcaravaneras helt inde ved byen.

Det er derfor primært faste indbyggere fra Las Palmas der besøger Playa de La Laja, og mange af dem kommer for at surfe.


Med Bravo Tours til Gran Canaria
Bliv inspireret til din næste rejse


Playa de La Laja på kortet
Den lange, og nogle steder ret smalle strand ses midt på kortet. Lidt nord for stranden ligger de tre bassiner med havvand, Piscinas de La Laja.

Back to top button