Markeder på Gran Canaria

Spanske ferieøer har generelt mange markeder, og Gran Canaria er bestemt ingen undtagelse. Øen vrimler med markeder, især i weekenden. De største markeder afholdes i feriebyerne på sydkysten, og her er det turisterne der dominerer. De mere autentiske markeder finder typisk sted i bjerglandsbyerne.

Vareudbuddet er meget forskelligt. På turistmarkederne tilbydes stort set alt, lige fra lokale madvarer til tøj, kunsthåndværk og smykker. De lokale markeder er ofte begrænset til frisk frugt, grøntsager, oste, kager og andre madvarer fra lokale producenter.

Bemærk: Markederne er åbne fra ca. 8:00 til 14:00, hvis ikke andet er angivet. Vil I opleve flere af markederne, så anbefaler vi at leje en bil hos Avis. Så kommer I nemt rundt på Gran Canaria.

Mercado de Vegueta
Mercado de Vegueta

Las Palmas (mandag til søndag)
Las Palmas’ største marked er Mercado Central De Las Palmas, som ligger tæt på Plaza de España. Det er en markedshal med 120 faste boder, som har åbent hele dagen mandag til lørdag. Her er der slagtere, fiskehandlere, ostehandlere og meget andet.

I den flotte historiske bydel Vegueta er der to muligheder for at gå på marked. Hver søndag er der et hyggeligt marked på pladsen Pilar Nuevo, ofte med musik og underholdning mellem de flotte bygninger. Den anden mulighed er Mercado de Vegueta, der er en markedshal bygget tilbage i 1863, og dermed det ældste marked i Las Palmas. Markedet har åbent dagligt fra mandag til lørdag.

Puerto de Mogán (mandag og fredag)
Fredagsmarkedet ved havnen i Puerto de Mogán er et af de største markeder på Gran Canaria. Markedet er målrettet turister og standene er til dels de samme som på markederne i Arguineguín og Maspalomas. Masser af varer af alle slags, og masser af mennesker.

Mandagens marked er mindre og fokuserer på lokale håndværkere, som sælger deres produkter.

Arguineguin marked
Marked i Arguineguin

Arguineguín (tirsdag og lørdag)
Arguineguíns største marked afholdes om tirsdagen i området omkring Plaza Negra, og her er der et mangfoldigt udbud målrettet øens turister. Om lørdagen er der loppemarked i Arguineguín, det afholdes på Plaza de las Marañuelas, lige der hvor stranden og havnen mødes.

Maspalomas, San Fernando (onsdag og lørdag)
Markedet i bydelen San Fernando i Maspalomas er sammen med markederne Puerto de Mogán og Arguineguín blandt de største markeder på Gran Canaria. I de to andre byer er omgivelserne lidt pænere, men varerne på de tre markeder er stort set de samme.

Marked Gran Canaria

Puerto Rico (mandag og hver anden søndag)
Markedet i Puerto Rico afholdes hver anden søndag. Selvom markedet ligger i øens næststørste turistby, så er det ikke et udpræget turistmarked. Mange af standene sælger friske madvarer direkte fra gårdene og lokale producenter. Af og til er der musik og folkedans ved markedet, som ligger i parken ved det store shopping center.

Samme sted er der marked hver mandag aften fra 17:00 22:30, men kun i perioden oktober til marts. På dette marked er det mest lokale håndværkere der sælger forskellig slags kunsthåndværk m.m.

Arucas (lørdag)
Arucas er en flot bjerglandsby med ugemarked hver lørdag. Der er omkring 100 boder, og flere af dem sælger rommen Arehucas fra byens romfabrik. Romfabrikken har desværre lukket om lørdagen, men det er værd at besøge den flotte gamle bydel.

Marked Idolo de Tara
Idolo de Tara

Telde (lørdag)
Telde er den næststørste by på Gran Canaria. Lørdagens marked er også ret stort, men det særlige ved markedet er, at det ikke er overrendt af turister. På markedet sælges hovedsageligt landbrugsvarer og andre madvarer fra lokale producenter. Kopier af skulpturen Idolo de Tara (se billede) ses ofte på markedet i Telde, da originalen menes at være fundet i den nærliggende landsby Tara. Idolo de Tara betragtes som frugtbarhedens gudinde.

Teror (søndag)
Markedet i Teror var tidligere et hemmeligt tip, men sådan er det ikke længere. Den flotte by, og de flotte omgivelser trækker mange besøgende til det forholdsvis store marked. Specialiteten på dette marked er pølsen Chorizo de Teror, der smøres ud på hjemmebagt brød.

San Mateo (lørdag 8:00-20:00 og søndag)
Markedet i San Mateo foregår i en overdækket markedshal med omkring 100 boder, som overvejende sælger madvarer. Der er ofte levende musik.

Gran Canaria marked

Jinamar (søndag)
Om søndagen er der marked i byen Jinamar, som ligger lidt syd for Las Palmas. Til trods for at de fleste nok aldrig har hørt om Jinamar, så er det et kæmpe marked med ca. 300 stande. Det besøges overvejende af lokale indbyggere, og det betyder lavere priser. Mange boder sælger kanariske egnsretter, som kan nydes på stedet.

Andre markeder

Aguimes: Ved den kommunale swimmingpool – torsdag

Galdar: Plaza de Santiago – torsdag

San Bartolomé: Plaza de Santiago de Tunte – søndag

Santa María de Guía: Ved rådhuset – tirsdag

Valsequillo: Calle Isla de la Gomera – søndag

Vecindario: Plaza de Sant Rafael – onsdag

Andre sider

Back to top button