Tejeda

Tejeda kortTejeda er en lille, men meget charmerende landsby, der ligger stort set midt på Gran Canaria. Helt på midten ligger Tejeda dog ikke, for øens geografiske midte markeres nemlig af det nærliggende stenkors Cruz de Tejeda, som også er et stop værd på turen.

Som i mange andre landsbyer på Gran Canaria er det kirken, som er omdrejningspunktet i Tejeda. Ved kirken ligger biblioteket, postkontoret og det lille skulpturmuseum Museo de esculturas Abraham Cárdenes. Omkring kirken ligger også mange af de velholdte hvidkalkede huse, og der er masser af blomster og træer i de hyggelige gader og stræder.

Tejeda by

Hvis sulten melder sig, så ligger der fem små restauranter i nærheden af kirken, men tag også et kig på Restaurante Texada lidt syd for kirken. Her brygger de deres eget øl, og den ene af de tre varianter er baseret på mandler fra lokalområdet. Har I lyst på en is, så besøg Heladería LaLexe, der laver sin egen is med mange unikke smagsvarianter.

Fiestas del Almendro en Flor
Fiestas del Almendro en Flor

Tejeda er omgivet af en ubeskrivelig flot natur, som alle naturelskere bør opleve. Fra byen er der udsigt til høje bjerge, store skovområder og marker anlagt som terrasser på bjergsiderne. Tejeda er også kendt for sine mange mandeltræer, der folder sine fine hvide og lyserøde blomster ud i starten af februar – hvilket markeres med den årlige byfest Fiestas del Almendro en Flor. De mange mandeltræer har givet inspiration til flere af byens specialiteter, ikke mindst Bienmesabe, der er en velsmagende kage/dessert med malede mandler som den primære ingrediens.

På gåturen rundt i Tejeda frister de små butikker med de lokale specialiteter, og de kan nydes ved en af de mange udsigtssteder, de såkaldte miradors. Et af de bedste er Plaza Mirador del Ayuntamiento, hvor der er en imponerende udsigt til bl.a. Roque Nublo, der er den mest berømte klippe på Gran Canaria.

Tejeda Gran Canaria

Den flotte natur inviterer til vandreture, og det er der mange som gør. Flere af stierne går helt tilbage til den tid, hvor øens urbefolkning guancherne bevægede sig rundt på øen. Disse stier kaldes Caminos Reales, som frit kan oversættes til kongelige stier. Kommer I for at vandre, så husk, at Tejeda ligger i 1.050 meters højde, og det gør byen til en af de koldeste byer på Gran Canaria.


Med Bravo Tours til Gran Canaria
Bliv inspireret til din næste rejse


Tejeda kort
I midten af kortet ses den lille landsby Tejeda. Zoomes der lidt ind på kortet bliver kirkens store røde tegltag tydeligt, og lige over kirken ses byens offentlige swimmingpool. Stenkorset Cruz de Tejeda ligger 2 km mod nordøst. Den gigantiske klippe Roque Nublo ligger 3 km syd for Tejeda.

Andre sider

Back to top button