Maspalomas ørkenen

Maspalomas kortMaspalomas ørkenen, hvis rigtige navn er Dunas de Maspalomas, er et unikt naturområde på sydspidsen af Gran Canaria. Ørkenlandskabet er en ekstraordinær naturoplevelse og er forståeligt nok en af Gran Canarias største turistattraktioner.

Det fascinerende sandlandskab er lidt over 400 hektarer stort, og blev i 1994 erklæret for et naturreservat. Flere steder kan man læse, at ørkenen er dannet af sand, som er rejst med vinden fra Sahara, men det er ikke sandt. Til gengæld sørger vinden for at ørkenen bevæger sig 2-5 meter i vestlig retning om året. I sandet er der overraskende nok også et forholdsvis rigt plante- og dyreliv, især insektarter som ellers kun findes på det afrikanske fastland.

Maspalomas ørken

Et godt sted at starte ørkenvandringen er ved hotellet Riu Palace Maspalomas. Her er der et informationscenter, og ørkenoplevelsen er bedst lige syd og sydøst for hotellet. Her er der nemlig stort set ingen bevoksning i sandet, kun flotte sanddyner med gyldent, finkornet sand.

I den nordøstlige del af ørkenen ligger Playa del Ingles stranden, der er en af Gran Canarias mest populære strande. Lidt mod syd er der et langt afsnit med naturiststrand. I det andet hjørne af ørkenen ligger Maspalomas stranden. Bag denne strand ligger vådområdet La Charca, hvor mange forskellige trækfugle holder til om vinteren.

Maspalomas ørken Gran Canaria

Lidt nord for La Charca er det muligt at komme på kamelsafari i ørkenen. Turen varer 30-35 minutter og der er ture hvert kvarter, så det er ikke nødvendigt at bestille tid. Med en kamelsafari får hele familien en meget speciel oplevelse, og især børnene vil synes det er sjovt at ride på kamel gennem ørkenen.

Feriebyen Maspalomas er oplagt til både familier og par. Der er mange restauranter, butikker og aktiviteter. Bravo Tours har et godt udvalg af hoteller i Maspalomas, også i den 5-stjernede luksuskategori.


Se vores video fra Maspalomas ørkenen


Kort over Maspalomas ørkenen
De tre oplagte steder at starte ørkenvandringen er oppe ved Playa del Ingles, ved hotellet Riu Palace Maspalomas eller nede i det sydvestlige hjørne ved fyret i Maspalomas. Kamelsafarien ligger nogle hundrede meter nord for fyret.

Andre sider

Back to top button