Firgas

Firgas kortBjerglandsbyen Firgas ligger i den nordlige del af Gran Canaria, små fem kilometer fra kysten.

Firgas er også kendt som Villa de Agua, da netop vand spiller en stor rolle i byens historie. Firgas er således en af de to største producenter af kildevand på Gran Canaria, og en af byens største attraktioner er en 400 år gammel vandmølle.

Vandets indflydelse sætter også sit flotte præg på byens centrum. I gaden Paseo de Gran Canaria er der bygget et kunstigt vandfald, som trinvis falder 30 meter. Ved siden af vandfaldet står en lang række farverige bænke, der er malet ved motiver fra de syv kanariske øer.

Firgas

Byens centrale torv hedder San Roque, og her ligger både rådhuset sammen med en kirke fra 1500 tallet. I nærheden af torvet har flere lokale kunstnere deres butikker, hvorfra de fortrinsvis sælger produkter lavet af træ.

Firgas restauranter er kendt for at servere kanariske egnsretter, ikke mindst Potaje de Berros, som er en brøndkarsesuppe med masser af grønsager. Brøndkarsen vokser i naturen rundt om Firgas, og restuaranten El Rincón de Marcos er kendt for at bruge brøndkarse i mange af deres retter, som salater, brød, aioli og endda i deres flan (spansk dessert).

Paseo de Gran Canaria
Paseo de Gran Canaria

Turen til Firgas går gennem et smukt bjerglandskab med mange udsigtspunkter på ruten. Der er ingen hoteller i byen, men der er enkelte private boliger/værelser som lejes ud.

For de som kommer i lejebil er der en kommunal parkeringsplads på vejen GC-30, lige ved en lille lokal café, hvor man kan købe churros. Der går også en bus til fra Las Palmas til Firgas.


Kort over Firgas
Den smukke gade Paseo de Canarias ses i midten af kortet. Kun 50 meter mod nordvest ligger torvet San Roque, der er en charmerende plads med et flot rådhus. I den nordlige ende af Paseo de Canarias står der et springvand, hvor vandet kommer ud af munden på seks frøer.

Andre sider

Back to top button