Firgas

Firgas kortBjerglandsbyen Firgas ligger i den nordlige del af Gran Canaria, små fem kilometer fra kysten.

Firgas er også kendt som Villa de Agua, da netop vand spiller en stor rolle i byens historie. Firgas er således en af de to største producenter af kildevand på Gran Canaria, og en af byens største attraktioner er en 400 år gammel vandmølle.

Vandets indflydelse sætter også sit flotte præg på byens centrum. I gaden Paseo de Gran Canaria er der bygget et kunstigt vandfald, som trinvis falder 30 meter. Ved siden af vandfaldet står en lang række farverige bænke, der er malet ved motiver fra de syv kanariske øer.

Firgas

Byens centrale torv hedder San Roque, og her ligger både rådhuset sammen med en kirke fra 1500 tallet. I nærheden af torvet har flere lokale kunstnere deres butikker, hvorfra de fortrinsvis sælger produkter lavet af træ.

Firgas restauranter er kendt for at servere kanariske egnsretter, ikke mindst Potaje de Berros, som er en brøndkarsesuppe med masser af grønsager.

Paseo de Gran Canaria
Paseo de Gran Canaria

Turen til Firgas går gennem et smukt bjerglandskab. De fleste kommer i lejebil, men der går også en bus fra Las Palmas. Busturen tager lidt over en time.


Kort over Firgas

Andre sider

Back to top button

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere