Gáldar

Galdar kortGáldar er en spændende by i det nordlige Gran Canaria. De som kommer kørende på motorvej GC-2 har uden tvivl lagt mærke til denne farverige by, der i sin østlige udkant klatrer op ad bjerget Montaña de Gáldar. Der er mange gode grunde til at dreje af motorvejen, og besøge denne historisk interessante by.

En af Gran Canarias mange attraktioner.

Området omkring Gáldar var i mange hundrede år centrum for guancherne, der var urbefolkningen på Gran Canaria. I slutningen af 1400-tallet invaderede Spanien de Kanariske Øer, og det ’nye’ Gáldar blev således grundlagt af spanierne omkring år 1484. En del af arkitekturen fra dengang kan stadig opleves i byen, og for byens gæster er det tydeligt, at byen er stolt over sin arv fra guancherne.

Cueva Pintada museum
Cueva Pintada museum

Mest tydeligt er det i det arkæologiske museum Cueva Pintada, der gemmer på de Kanariske Øers bedste overleveringer af guanchernes huler, redskaber og levevis. Det er dog hulemalerierne, som museet er mest kendt for, og Cueva Pintada betyder da også ’malet hule’ på spansk. Museet er stort, ikke mindst det overdækkede område med hulerne, og de guidede ture tager 50 minutter.

Galdar museum
Galdar museum

Selve byen Gáldar er også interessant. Byens hjerte er Plaza de Santiago, der er en stor flot plads med masser af blomster, gamle snoede træer, bænke og et smukt springvand. Pladsen er omgivet af de flotteste klassiske huse i alverdens farver, og i pladsens vestlige side ligger den katolske kirke Parroquia de Santiago Apóstol. Plaza de Santiago er uden tvivl en af Gran Canarias fineste pladser.

Plaza de Santiago Galdar
Plaza de Santiago

Ved Plaza de Santiago starter gågaden Capitán Quesada, der har mange små butikker, caféer og restauranter. I denne gade ligger også museet Casa-Museo Antonio Padrón, der udstiller værker fra forfatteren, maleren og skulptøren Antonio Padrón, der kommer fra Gáldar. Længere nede ad gaden ligger det populære indendørs marked Recova de Gáldar, hvor der frem for alt sælges lokale madvarer. Prøv den lokale fåreost Cortijo de Caideros, som er en af de mest præmierede oste på Gran Canaria.

Galdar Gran Canaria

Alt i alt er Gáldar en spændende by, der bestemt er værd at bruge en halv, eller måske en del dag på. Hvis der bagefter er brug for en badetur, så ligger den flotte sandstrand Playa de Sardina del Norte ikke mange kilometer væk, og her er der også flere gode restauranter.


Med Bravo Tours til Gran Canaria
Bliv inspireret til din næste rejse


Kort over Gáldar
I den venstre side af kortet ses byen Gáldar, og i den højre side er det bjerget Montaña de Gáldar. Det hvide nærmest trekant-formede område i den sydlige del af byen er det museet Cueva Pintada. Nederst på kortet ses motorvej GC-2 der forbinder Las Palmas i øst med Puerto de las Nieves i vest.

Andre sider

Back to top button