Las Palmas

Las Palmas kortLas Palmas er hovedstaden på Gran Canaria – og faktisk hovedstad for regionen De Kanariske Øer. Der er cirka 400.000 indbyggere i Las Palmas.

Byen kan bedst betegnes som en ‘mindre storby’, og det er positivt ment, for byen er absolut et besøg værd, og man kan sagtens bruge flere dage.

For mange er Las Palmas mest af alt kendt for sin utrolig flotte strand Playa de las Canteras og området bag stranden, hvor det vrimler med barer, caféer og restauranter. Heraf mange rigtig gode restauranter. Men Las Palmas har andet at byde på. Den gamle bydel La Vegueta er rigtig spændende, og der er flere gode museer i byen.

Se Bravo Tours mange gode tilbud på Gran Canaria.

La Vegueta

Shoppinggade nummer et i Las Palmas er Avenida Mesa y López, hvor du finder eksklusive butikker, som Versace og Gucci, samt stormagasinet El Corte Inglés. Et af Spaniens største.

Strandene
Der er to store strande i Las Palmas, hvoraf Playa de las Canteras er den absolut mest kendte. Det er en flot tre kilometer lang sandstrand med noget af det klareste vand på Gran Canaria. Nogle går så langt, som til at kalde den Spaniens bedste strand.

Playa de Las Canteras
Playa de Las Canteras

Et stykke ude i vandet ligger et naturligt rev, La Barra, der blokerer for bølgerne. Man skal snorkle med den største forsigtighed ved dette rev, og kun når der er grønt flag på stranden. Bag Playa de las Canteras ligger den livlige strandpromenade med et utal af barer, caféer og restauranter.

Der er ofte surfere på vandet, specielt i den ene ende af stranden kaldet La Cicer. Her kan man bruge lang tid på at se vovehalsene surfe på de store bølger.

Playa de Las Alcaravaneras
Playa de Las Alcaravaneras

Restauranter og natteliv
Las Palmas har et meget bredt udvalg af caféer og restauranter. Flere af de bedste restauranter ligger i stræderne bag strandpromenaden. Det er muligt at spise al slags mad, men hvorfor ikke spise fisk, når man nu er på en ø. Typiske fiskeretter på Gran Canaria er med sværdfisk eller havaborre.

Las Palmas restaurant

Barerne er et kapitel for sig, for langt de fleste af de små barer serverer tapas. Du finder både barer som er orienteret mod turister og de lokale indbyggere.

Nattelivet står ikke tilbage for noget. Det vrimler med barer, diskoteker og natklubber. Der er noget for enhver musiksmag og alder.

Attraktioner og aktiviteter
Den gamle bydel i Las Palmas hedder La Vegueta. Med sine smalle stræder og historiske huse er den en attraktion i sig selv. Bemærk de mange balkoner af træ, der er med til at gøre La Vegueta til noget specielt.

Casa de Colón
Casa de Colón

Museet Casa de Colón er en af de kulturelle hovedattraktioner i Las Palmas. Det er en gammel guvenørbolig, hvor Christoffer Columbus angiveligt boede i 1492 inden sine berømte rejser. Navnet på museet kommer sig af, at han hed Cristóbal Colón på spansk. På museet finder man f.eks. nogle af de objekter som han bragte hjem fra maya- og aztekerkulturen.

Et andet kendt museum er Museo Canario. Det blev grundlagt helt tilbage i 1879. Det omhandler Gran Canarias historie med hovedvægt på de oprindelige indbyggere, guancherne. Museet viser bl.a. mange af de af arkæologiske fund der er gjort på øen, herunder redskaber, keramik og smykker.

Santa Ana katedral
Santa Ana katedral

Katedralen i Las Palmas hedder Santa Ana. Den er fra 1500 tallet, og er en fantastisk bygning. Fra toppen af et af tårnene kan man nyde udsigten udover byen, og der er også et museum.

Auditorio Alfredo Kraus
Auditorio Alfredo Kraus

Koncerthuset Auditorio Alfredo Kraus ligger ved stranden Playa de las Canteras. Det ligger i den ende der hedder La Cicer. Auditoriet byder på forskellige musikoplevelser, bl.a. spiller Las Palmas filharmonikerorkester ofte her. Der er også operaer, koncerter med mere.


Kort over Las Palmas

Andre sider

Back to top button