Teror

Teror kortTeror bliver af mange betragtet som Gran Canarias smukkeste by. Byens særpræg er husene i den karakteristiske kolonistil med de meget markante døre, karme, vinduer og balkoner i mørkt udskåret træ.

Mange af bygningerne er helt tilbage fra 1500-tallet, og er så kulturelt og arkitektonisk værdifulde, at Terors centrum blev erklæret som nationalt mindesmærke i 1979.

Byen er bygget op omkring basilikaen Nuestra Señora del Pino, der er dedikeret til Gran Canarias skytshelgeninde, La Virgen del Pino. Ifølge legenden viste hun sig præcis der hvor basilikaen er bygget den 8. september 1481. Fra samme dag og en uge frem fejres denne begivenhed hvert år i Teror med en stor byfest.

Plaza del Pino
Plaza del Pino med basilikaen Nuestra Señora del Pino

Tæt på basilikaen ligger museet Casa Museo de los Patrones de la Virgen. Her i bygningen fra 1600-tallet fremvises der mange malerier, møbler og våben, som giver et godt indtryk af datidens Gran Canaria.

Hver søndag er der marked i Teror, hvor der ofte er både musik og dans. Som på mange andre markeder er udvalget af alskens varer stort, og der er også specialiteter fra Teror. Ikke mindst den søde, men samtidig også meget krydrede spegepølse Chorizo de Teror.

Teror Gran Canaria

En anden specialitet på markedet er kager, som bages af nonnerne på klostret Monasterio Cisterciense. De mest kendte produkter er Truchas (kager med mandler og søde kartofler), Mantecados (søde boller) og Roscos de Anís (snegle med anis). Når der ikke er marked kan de smagfulde specialiteter købes på klostret, som ligger i den nordlige del af den gamle bydel. Teror er i øvrigt også kendt for sin egenproducerede kildevand Agua de Teror.

Teror
Teror set oppefra

Teror er kun en af flere spændende bjerglandsbyer i den nordlige del af Gran Canaria. Vi anbefaler at leje en bil, og besøge andre byer som Arucas, Firgas og Tejeda. Alle interessante landsbyer med hver deres særpræg og historie.


Med Bravo Tours til Gran Canaria
Bliv inspireret til din næste rejse


Kort over Teror
Midt på kortet ses bjerglandsbyen Teror. Den sydlige del er den gamle bydel, og basilikaen Nuestra Señora del Pino er markeret på kortet. Zoomes der lidt ind på kortet ses en stor parkeringsplads i den østlige del af byen.

Andre sider

Back to top button