• Teror

  • Teror

  • Teror

Teror

Teror bliver af mange betragtet som Gran Canarias smukkeste by. Byens særpræg er husene i den karakteristiske kolonistil med de meget markante døre, karme, vinduer og balkoner i mørkt udskåret træ.

Mange af bygningerne er helt tilbage fra 1500-tallet og er så kulturelt og arkitektonisk værdifulde, at Terors centrum blev erklæret som nationalt mindesmærke i 1979.

Byen er bygget op omkring basilikaen Nuestra Señora del Pino, der er dedikeret til Gran canarias skytshelgeninde, La Virgen del Pino. Ifølge legenden viste hun sig præcis der hvor basilikaen er bygget den 8. september 1481. Fra samme dag og en uge frem fejres denne begivenhed hvert år i Teror.

Fiestas del Pino

Fiestas del Pino

Tæt på basilikaen ligger museet Casa Museo de los Patrones de la Virgen. Her i bygningen fra 1600-tallet fremvises der mange malerier, møbler og våben, som giver et godt indtryk af datiden.

Hver søndag er der marked i Teror, hvor der ofte er både musik og dans. Som på mange andre markeder er udvalget af alskens varer stort, og der er også specialiteter fra Teror. Ikke mindst den søde, men samtidig også meget krydrede spegepølse Chorizo de Teror.

Når det kommer til mad og drikke, så er Teror i øvrigt også kendt for sin egenproducerede kildevand Agua de Teror.

Kort over Teror 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere