Gran Canaria vejr

Gran Canaria ligger i Atlanterhavet vest for Nordafrika. Det giver øen et subtropisk havklima med ensartet og behageligt vejr henover året.

I den sydlige halvdel af Gran Canaria er vejret generelt bedst, og her er temperaturen ofte op til fem grader højere end på den nordlige del af øen, hvor hovedstaden Las Palmas ligger. Den store forskel skyldes bjergene midt på øen, og fænomenet ses også på de andre kanariske øer.

I det sydlige Gran Canaria skinner solen over 300 dage om året, og langt de fleste dage kan dermed tilbringes på stranden. Dagtemperaturerne holder sig normalt mellem 20-30 grader året rundt. I sommermånederne kan varme vinde fra Sahara forårsage hedebølger med op til 40 grader. Der falder sjældent regn, og når den falder, er det ofte korte byger, mest i november og december.

Vandtemperaturerne er ret stabile omkring de 20 grader året rundt. I sommermånederne og helt frem til oktober klatrer vandtemperaturen dog på endnu mere behagelige 22-23 grader.

Vejret i efteråret (september, oktober og november)
Her starter de danske rejsebureauers højsæson på Gran Canaria, ikke mindst omkring skolernes efterårsferie i uge 42. På sydkysten er der næsten garanti for godt vejr med masser af sol og temperaturer mellem 25-30 grader. På en uges ferie er der sjældent mere end en halv dag med skyet vejr.

Vejret i vinteren (december, januar og februar)
Vintermånederne har de laveste temperaturer, men de fleste af dagene er varme nok til at ligge ved stranden eller swimmingpoolen. Solen skinner i gennemsnit 5-6 timer om dagen, mens aftenerne er kølige, og der er normalt brug for en varm trøje ud på aftenen. Den milde vinter gør Gran Canaria meget populær i juleferien.

Vejret i foråret (marts, april og maj)
Foråret byder på solrigt vejr og sommerlige temperaturer, især i april og maj. I gennemsnit er der 7-8 timers solskin, og aftenerne er normalt også lune. Langt de fleste dage på sydkysten byder på dejligt strandvejr, og vandtemperaturerne kravler op omkring de 20 grader.

Vejret om sommeren (juni, juli og august)
Mange tror, at det er enormt varmt på Gran Canaria i sommermånederne. Varmt er det, men ikke mere end på ferieøerne i Middelhavet. Alligevel er sommermånederne lig med lavsæson på Gran Canaria, da de fleste netop vælger en ferie i det sydlige Europa i stedet. Der er næsten garanti for godt vejr på sydkysten om sommeren.

Bemærk at ovenstående er gennemsnitsbetragtninger, og den enkelte kan godt opleve afvigelser på sin ferie. Især i vintermånederne er Gran Canarias vejr mere svingende.

Back to top button